REGÉLŐ GERECSE HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

2800 Tatabánya, Bánhidai ltp. 217. fszt. Weblap szerk. email: regegerecse@indamail.hu Kérjük tekintse meg facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/regelo.gerecse?ref=tn_tnmn

 

 

Néhány szó a Regélő Gerecse Hagyományőrző Egyesületről...
rege.jpg
  
      Ez a történet valamikor a múlt homályában kezdődik. Igazi mese, megérdemli hát, hogy így kezdődjék:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy doktor néni. Ez a doktor néni gyerekeket gyógyított, és gyógyít ma is ott ahol él, Tatabányán. Sok kisgyerekkel és szülővel ismerkedett meg, s ahogy beszélgettek, beszélgettek eszükbe jutott valami. Itt van ez a Turul madár, itt van ez a Szelim-barlang, milyen jó volna, ha ide kitalálnánk valami történetet, kitalálnánk egy programot magunk és a városlakók örömére. S így is lett.a beszélgetések egyre sűrűbben voltak, s már egész estéket tartottak. A beszélgetők megismerték egyre jobban egymást, és meg is szerették egymást, bizony, már keresték is egymás társaságát. Zömében pedagógusok, aki maguk is látták azt, milyen jó volna egy olyan nap, amikor elmesélhetik a város történetét sok-sok játékkal, fönn a szabadban, a természetben.
  
Így aztán a sok beszélgetésből megszületett a Szelim napi Regélő.
  
      Története a barlang legendájához kapcsolódik, s ahhoz a valós történelmi tényhez, hogy a török korban innen elmenekültek az emberek.
  
A játékban is a marcona törökök uralják a környéket, s bizony a falvak egyszerű népe sokszor kényszerül arra, hogy elmeneküljön előlük. Ezért aztán futóverseny van az erdőben, s bizony, aki nem elég ügyes és fürge, könnyen rabigába juthat, s kótyavetyére kerül. A családja meg mehet érte, hogy kiváltsa a sanyarú rabságból.
  
Máskülönben békés itt az élet, a piacon igazi vásári forgatag van, amibe a gyerekek is bekapcsolódhatnak, van eszem-iszom és mutatványosok látványosságai.
  
      Aki bátor és merész, elindulhat a történelem, és legendák ösvényén, felfedezheti a város környékének sok ezer éves történetét, múltját, és idén, már nekivághat a lovagok ösvényének is, ahol bizony kemény próbákat kell kiállnia.
  
      De ez a szépséges táj, a kövek megihlették a beszélgetőket. Kigondolták, milyen jó volna a természet csodáit is feltárni a gyerekek előtt. Így aztán kigondolták a kövek-, a madarak- és a vadászok ösvényét, hogy ebbe a varázslatos világba is bekukkanhassunk.
  
      Ezek a beszélgetők egyszerű emberek, szeretik a városukat és nagyon fontos nekik ez a munka, amibe szívüket, lelküket is beleteszik. Így aztán a mese folytatódik, aki nem hiszi, járjon utána!!!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 18
Heti: 34
Havi: 662
Össz.: 35 240

Látogatottság növelés
Oldal: Néhány szó a Regélő Gerecse Hagyományőrző Egyesületről
REGÉLŐ GERECSE HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET - © 2008 - 2024 - regegerecse.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »