REGÉLŐ GERECSE HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

2800 Tatabánya, Bánhidai ltp. 217. fszt. Weblap szerk. email: regegerecse@indamail.hu Kérjük tekintse meg facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/regelo.gerecse?ref=tn_tnmn

denar2011.jpg

 

Az Egyesületünk kiemelt rendezvénye a Szelim-napi Regélő történelmi játszótér. (Közösségteremtő rendezvény a legendák ápolására)Célunk az volt, hogy a Szelim- barlang legendáját kosztümös időutazás keretében elevenítsük fel– és hazánk történelmének tizenegy évszázadát játékos formában mutassuk be.

cikk24oragyermeknapdijatado.jpg

 

sdc10950.jpg

Ehhez kapcsolódóan 2011-ben meghirdettük a rajz-és meseíró pályázatot, igen nagy sikerrel. A pályázatra nemcsak tatabányai, hanem kistérségi oktatási intézmények diákjai is küldtek alkotásokat. A díjazott rajzokból a Tatabányai Múzeum Szabadtéri Bányászati Múzeumában kiállítás nyílt. A díjazott alkotásokból kiadvány készült, amelyet eljuttatunk a díjazottakon kívül a tatabányai városi és megyei könyvtárnak.

faultetes-cikk_2.jpg 

2011. tavaszán emlékfát ültettünk és emléktáblát avattunk az 1526. évi pusztamaróti csata emlékére, az ehhez szükséges követ és emléktáblát  saját, egyesületi forrásból fedeztük.

szelim_plakat.jpg

2011. augusztus 27-28-án zajlott le a Szelim-napi Regélő, a Turuli parkerdőben. A kétnapos rendezvényen kb. 10. 000 fő vett részt látogatóként. A rendezvény a látogatók számára teljesen ingyenes volt, sőt a kézműves foglalkozásokon készített tárgyakért sem kellett a vendégeknek fizetni. A segítők és együttműködők száma elérte az 500 főt, akik  társadalmi munkában, önkéntesen dolgoztak. 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 22
Heti: 97
Havi: 725
Össz.: 32 899

Látogatottság növelés
Oldal: 2011 SZELIM-NAPI REGÉLŐ
REGÉLŐ GERECSE HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET - © 2008 - 2024 - regegerecse.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »